Felhőcske Bölcsőde2018-02-25T22:19:52+00:00

Felhőcske Keresztény Családi Bölcsőde

Április 3.-án megnyitjuk Szadán bölcsődénket.

Sok édesanya számára fontos kérdés, ha elfoglaltsága akad, ha munkát vállal, talál-e olyan embert, akire nyugodt szívvel bízná a gyermekét.

Léteznek szempontok, amelyek szerint keresik a szülők a megfelelő helyet. Szakképzett gondozók, igényes környezet, játékkészlet, szolgáltatások mennyisége, színvonala, ételek minősége – mind fontos. Mégis a legszorongatóbb kérdés: Kire bízom a gyermekemet? Szeretni fogja majd? Odafigyel rá? Észreveszi az apró jelzéseit, amiből tudhatja, mire van szüksége? Együtt tud örülni vele, ha valami újat fedez fel? Vajon mit tanul majd tőle a kicsi?

Munkám során sokszor láttam édesanyák szemében, hallottam a kérdéseik mögött szorongó bizonytalanságot.

Az a néhány hónap, amíg a gondjainkra bízza féltett kincsét, közel hoz bennünket egymáshoz. Bizalomra épülő kapcsolat alakul ki közöttünk. Ez elengedhetetlenül szükséges feltétel.

Úgy kell szeretnem, óvnom gyermekét, ahogy ő tenné. Nem, pótolni nem tudom, mert minden tudásom, igyekezetem kevés lenne hozzá. Hiszen gyermeke az ő ajándéka Istentől.

Enyhíteni a hiányt, biztosítani azt a meleg, elfogadó szeretetet, amire szüksége van – ez a legfontosabb feladatom. Csak ezután tudunk tovább lépni. A gyermek megnyílik, keresi a kapcsolatot a felnőttekkel, társaival. Nyugodt, és vidám lesz. Érdeklődni fog, felfedezni, fejlődni.

Galambosiné Varga Ibolya (vezető bölcsőde pedagógus)

Bölcsődénk nyitott mindenki előtt. Tiszteletben tartjuk a másik ember eltérő véleményét.

Ugyanakkor hitünkből adódóan szeretnénk örök értékeket adni a gondjainkra bízott gyermekeknek. Példát mutatni őszinteségből, hálából, megbocsátásból és bocsánatkérésből. Továbbadni mindennapi munkánkban azt, amit mi is kapunk: Isten szeretetét.

Szeretnénk a ránk bízott gyermeket megkülönböztetett figyelemmel, feltétel nélküli szeretettel, biztonságot adó korlátokkal gondozni, nevelni. Keresni benne, ami csak az övé. Kincseket, melyeket csak az ő szívébe helyezett Isten.

Kiváltság, hogy gyermekeket gondozhatunk. Azt mondja a Biblia: Aki az ilyen kisgyermekek közül egyet is befogad az én nevemért, az engem fogad be; és aki engem befogad, az nem engem fogad be, hanem azt, aki engem elküldött.” Márk evangéliuma 9:36.

Ha munka, vagy más elfoglaltság miatt megoldást keresel gyermeked felügyeletére, szeretnénk melléd állni, és segíteni neked.

Ismerkedős napokat tartunk március 7., 13. és 22.-én 9 órától!

Megismerkedhetsz a pedagógusokkal, beszélgethetünk arról, mit tartunk fontosnak a gyermeknevelésben, közben együtt játsszunk a gyerkőcökkel.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Elérhetőség:

telefon: 20-886-2505

e-mail: felhocskebolcsi@gmail.com

kövess minket a Facebookon: https://www.facebook.com/felhocskebolcsi/